Elkavartak egy ötmilliárd forintos szerződést az MNB egyik alapítványánál

gazdaság
2016 július 13., 09:03
comments 112

Vannak arra utaló jelek, hogy nincs minden papír pontosan a helyén a jegybank PADA nevű alapítványánál. A hat MNB-s alapítvány közül ez az, amelynek a kuratóriumát maga Matolcsy György, a jegybank elnöke vezeti.

Volt egy 5 milliárd forintos szerződés, amit nem találtak meg a PADA-nál.

Tóth Bertalan szocialista képviselő hónapok óta pereskedik és vitatkozik a PADA-val arról, hogy megkapja az alapítvány szerződéseit. A szerződések kiadására végül bíróság kötelezte a PADA-t, amely végül több változatot is készített a dokumentumokból, hiszen a saját honlapjára kirakott és az MSZP-nek elküldött változatok nem fedték egymást teljesen.

A befektetési szerződésekről készült különböző listák átböngészése után tűnt fel a szocialistáknak, hogy annak ugyan van nyoma, hogy 2014 szeptember 26-án a PADA 5 milliárd forintért magyar államkötvényt vett az MKB banktól, de az erről szóló szerződés hiányzik az iratok közül. Ezért Tóth feljelentette a PADA-t a dokuemntum visszatartásáért.

A PADA ügyvédje erre reagálva néhány napja megküldte a hiányzó szerződést Tóthnak, az alábbi kiegészítéssel:

photo_camera Nem volt meg, de elkérték.

Innen is látszik, hogy milyen jó, hogy az eladó és a vevő is megtarthat egy példányt a szerződésekből, és ha az egyikük elveszti a sajátját, akkor a másikuk még segíthet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.