A Brexit növelte az EU támogatottságát a nagy országokban

külföld
2016 július 20., 16:09
comments 100

Évek óta nem volt ilyen népszerű az Európai Unió a nagy országokban, mint most, a Brexit után, derül ki a francia IFOP nevű közvélemény-kutató felméréséből, ami a brit népszavazást követő napokban, június 28 és július 6 között készült.

  • Németország: 81 százalék (+18 százalék 2014 júniushoz képest),
  • Franciaország: 67 százalék (+10 százalék),
  • Olaszország: 59 százalék (+4 százalék),
  • Spanyolország: 81 százalék (+9 százalék).

Ezek 2010, a felmérések óta a legmagasabb értékek az IFOP-nál. A közvélemény-kutató elemzője azt mondta a Reutersnek, hogy az uniós állampolgárokat valószínűleg sokkolta a britek döntése, és rádöbbentek, milyen áldozatokkal járna, ha nem lenne az EU. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.