Eltűnt a karcagi kórházból a pszichiátrián kezelt, bepelenkázott Imre

Egészségügy
2016 július 20., 04:46
comments 38

Mile Imrét tavaly októberben vitték be a karcagi kórházva, miután elesett, beverte a fejét, és vérömleny keletkezett az agyában. Bátyja szerint a férfit a pszichiátrián kezelték, de azt nem tudja, miért oda vették fel.

„10-15 féle gyógyszert kapott, és kikötözték. 75 kilóról lefogyott 45-re, és ha eloldották, menni is csak annyit tudott, hogy legfeljebb az asztalig elbotorkált”

- mondta a testvér, aki Püspökladányból a 85 éves anyjával csak hetente kétszer tudott bemenni a kórházba, látogatni a hozzátartózóját.

Az utolsó látogatás április 3-án volt, akkor a hozzátartozók megbeszélték a kórházzal, hogy pár nap múlva hazaviszik Imrét.

Imre testvére azt mondta a Borsnak, hogy már a betegszállítók is visszaigazolták a hazautat, amikor telefonált a kórház, hogy a beteget mégsem engedik el, mert otthon nem tudnák megfelelően ellátni.

Pár nap múlva már azzal telefonáltak a kórházból, hogy Imre eltűnt.

A család képtelenségnek tartja a dolgot, szerintük „egy szál pólóban, bepelenkázva, papucsban nem sétálhatott ki az ötfokos hidegbe”. Hiába kérték a kórházi jelentéseket is, az intézményben azt mondták, azokat csak akkor adják ki, ha Imre megkerül. A kórház nem is volt hajlandó elárulni semmit, csak hogy a beteg eltűnt.

Kérték a kórházi biztonsági kamerák felvételeit is, de állítólag azok is hiányoznak az eltűnés napjáról.

A család feljelentést tett a rendőrségen a kórház ellen, de a rendőrök egy másik eljárásban keresik Mile Imrét is. (Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.