Már majdnem 300 ezren követelnek jobb sorsot a világ legszomorúbb jegesmedvéjének

2016 július 20., szerda 5:46
74

Több mint 285 ezer ember írta alá azt a petíciót annak érdekében, hogy bezárják az egyik kínai pláza akváriumát, ami az otthona Pizzának, a világ legszomorúbb jegesmedvéjének is. Neki:


A Pizza nevű jegesmedve egy óceántematikájú kiállítás része a kelet-kínai Kanton város egyik bevásárlóközpontjában.

A kiállítás akváriumai januárban nyitottak, és rögtön bekerültek a nemzetközi sajtóba, mert egy hongkongi állatvédő-csoport felvételeket készített róluk, és azt állították, hogy a hely egy állatbörtön, ahol rettenetes körülmények között tartják a vadakat.

A jegesmedvét különösen sokkolhatja az is, hogy a látogatók folyamatosan a közelében készítenek magukról szelfiket.

A park vezetése eleinte tagadta a vádakat, azt mondták a kínai újságoknak, hogy a jegesmedve nagyon boldog a helyén.

A nemzetközi felháborodás végül annyit elért, hogy a park vezetői több neves állatvédő-csoportot is meghívtak magukhoz áprilisban, és kérték, segítsenek javítani az állatok életkörülményein.

Ugyanakkor arról eddig nem volt szó, hogy a kiállítás bezárna, vagy hogy új helyre költöztetnék az állatokat. Pizza mellett egyébként sarki farkasok, belugák és rozmárborjak is élnek a plázában.

A kínai közösségi média viszont azonnali lépéseket akar, ezért is gyűjtenek aláírásokat a kiállítás bezárására, és csoportokat is alakítanak, amikben bojkottra szólítják fel a látogatókat. Többen azt írják, hogy így nyitva tartani a kiállítást, és ilyen körülmények között tartani az állatokat, állatkínzásnak minősül. (Guardian)