Trump arra kéri az orosz hackereket, hogy támadják meg Amerikát

külföld
2016 július 27., 17:54
comments 330

A Republikánus Párt elnökjelöltje egy nappal azután, hogy Hillary Clinton lett a Demokrata Párt elnökjelöltje, sajtótájékoztatót hívott össze Floridában, ahol azt mondta:

„Oroszország, ha figyelsz, remélem megtalálod azt a 33 ezer emailt, ami hiányzik. Szerintem a sajtónk bőségesen meg fog jutalmazni érte!”

Ezzel arra utalt, hogy vélhetően orosz hackerek törték fel és hozták nyilvánosságra a Demokrata Párt levelezését, de ezzel gyakorlatilag azt is kérte, hogy egy ellenséges hatalom hajtson végre kibertámadást a saját országa ellen.

Fotó: Rob Kerr / AFP
photo_camera Fotó: Rob Kerr / AFP

Donald Trump tagadta azt is, hogy kapcsolatban állna Oroszországgal. Állítása szerint a legközelebbi kapcsolata az oroszokkal az volt, amikor egy Palm Beach-i házat megvett 40 millió dollárért, és 100 millióért passzolta tovább egy orosz vállalkozónak.

Eközben egyébként az alelnökjelöltje, Mike Pence kampánystábja arról adott ki közleményt, amiben elítélte, hogy bárki is feltörte a demokraták levelezését, ha pedig az oroszok voltak azok, akkor beleavatkoztak az Egyesült Államok elnökválasztásába, aminek súlyos következményei lesznek. (QZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.