Az amerikaiak 5 százaléka Harambéra, a halott gorillára szavazna

külföld
2016 július 31., 13:15
comments 43

Májusban lett világhírű Harambe, a cincinnatti állatkert gorillája, amit azért kellett agyonlőni, mert bekerült egy 2 éves gyerek a kifutójára, és elkezdte cibálni. Nagy volt a felháborodás, pedig az állatkert igazgatója szerint ez volt a jó döntés, és Jane Goodall, a világ legismertebb főemlőskutatója is nyugalomra intett.

A Public Policy Polling országos felmérése szerint az amerikaiak 5 százaléka, azaz minden huszadik ember erre a halott gorillára szavazna, ha tehetné. Igaz, a kérdés úgy volt feltéve, hogy csoda, hogy csak ennyien választották Harambét:

Ha a demokrata Hillary Clinton, a republikánus Donald Trump és a független Harambe lenne az elnökjelölt, melyiküket választaná?

  1. Hillary Clinton: 48 %
  2. Donald Trump: 43 %
  3. Harambe: 5 %
  4. Nem tudja: 4 %

Egy másik kérdésben arra kellett válaszolni, hogy Hillary Clinton kapcsolat áll-e Luciferrel. (Igen: 18 %, nem: 61 %, nem tudja: 21 %) (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.