Az Uber egyesül a legnagyobb kínai riválisával

külföld
2016 augusztus 01., 07:06

A világ legnagyobb taxitársasága, az Uber a Bloomberg értesülései szerint eladja kínai leányvállalatát a Didi nevű cégnek, ami az Uber legnagyobb kínai vetélytársa. Ezzel létrejön Kínában egy, a piacot megkérdőjelezhetetlenül uraló, szinte teljesen versenytárs nélküli taxitársaság, aminek 35 milliárd dollárosra, azaz majdnem 10 ezer milliárd forintosra becslik az értékét.

Az eladás mellett a két cég arról is megállapodott, hogy az Uber és más vállalatok 20 százalékos részesedést szereznek a Didiben, és

a Didi 1 milliárd dollár értékben fektet be az Uberbe.

Ezzel több ponton is összefonódik a kínai cég a San Francisco-i megavállalattal,

Travis Kalanick, Uber vezérigazgatója szerint nem kétséges, hogy az Uber China és a Didi együtt sokkal erősebb lesz majd.

A Didi eleve egy egy egyesülésből jött létre: az Uber által fenyegetett két legnagyobb kínai online-taxicég, a Didi és a Kuaidi egyesültek a vállalatban. A kínai cég hatalmas lett, és olyan tőkeerős befektetős álltak be mögé mint Kína két legjelentősebb internetes cége, az Alibaba és a Tencent, később pedig az Apple is beszállt. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.