Az ügyészség kikéri magának, hogy nem nyomozott a Vizoviczkivel kapcsolatos drogügyekben

bűnügy
2016 augusztus 03., 12:45
comments 31

Korábban a 444 és több más újság is azt írta, hogy a Vizoviczki ellen indított eljárásokban az ügyészség nem emelt vádat a droggal kapcsolatos bűntényekben. Most az Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) kiadott egy közleményt az MTI-nek, amiben ezt kikérik maguknak.

Azt írják, hogy igenis indult eljárás több ember ellen

kábítószer-fogyasztás és birtoklás miatt.

Igen, tehát a drogterjesztés nem került elő, de a fogyasztás és a birtoklás igen.

V. István (Vizoviczki biztonsági főnöke és az ügyészség koronatanúja) vallomásában többször elismeri, hogy ő maga többször fogyasztott drogot, főleg kokaint, és a KNYF azt írja, hogy emiatt V. ellen is indult eljárás.

A KNYF arra is felhívta a figyelmet, hogy nincs és a nyomozás alatt sem volt hatásköre a Vizoviczki László és társai ellen folyó büntetőügy kapcsán felmerült kábítószerrel visszaélések nyomozására - bármit is jelentsen ez.

A házkutatások során talált kábítószergyanús anyagokat, valamint a kábítószerrel visszaéléssel kapcsolatban felmerült információkat a KNYF megküldte az eljárásra jogosult nyomozó hatóságoknak, továbbá a rendőrkapitányságok kábítószerrel visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozásait a KNYF iratok megküldésével segítette.

Az ügyészség közleménye alapján viszont továbbra is úgy tűnik, hogy a kábítószer-terjesztés nem nagyon jött elő vádként az eljárásban, még annak ellenére sem, hogy a legtöbb tanú arról beszélt, hogy a Hajógyári sziget gyakorlatilag drogelosztóként működött Budapesten.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.