100 milliós profitot hozott Száraz Istvánnak a másik MNB-s pénzekkel kitömött cége is

2016 augusztus 8., hétfő 8:37
82

Egy hónapja derült ki, hogy a Matolcsy-körhöz tartozó Száraz István cége, a New Wave Production Kft., ami a VS-t kiadta, két és félszer annyit húzott be az eltitkolni próbált MNB-s támogatásokból, mint amit egyébként megkeresett.

Most egy másik cégéről írta meg a Népszabadság, hogy szintén MNB-alapítványi forrásokból nagyon szépen tejelt. A fő profilja szerint reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó, 2014 tavaszán alapított Frank Digitál Kft. 2015-os beszámolóját jóval a május végi határidő után, július 7-én tette közzé. Mint kiderült,

a nettó árbevételét megtizenháromszorozva 500 millió forint fölé ment a forgalma.

A cég, amit Száraz a DryCom Informatikai Tanácsadó Kft.-n keresztül birtokol, a működése első, tört évében 4,7 millió forintos veszteséget termelt, míg tavaly közel 112 millió forintos adózott profitot ért el.

A Frank Digital a jegybanki alapítványoktól 70 millió forintnyi megbízást kapott, de maga a jegybank is közel 24 millió forintot fizetett a cégnek a jegybanki internetes-intranetes portálrendszer kialakításáért és bevezetéséért.

És a jövő is biztató: idén közel 230 millió forintos közbeszerzést nyert el a Schmidt Mária vezette 1956-os Emlékbizottságtól. (NOL)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt