100 milliós profitot hozott Száraz Istvánnak a másik MNB-s pénzekkel kitömött cége is

gazdaság
2016 augusztus 08., 08:37
comments 81

Egy hónapja derült ki, hogy a Matolcsy-körhöz tartozó Száraz István cége, a New Wave Production Kft., ami a VS-t kiadta, két és félszer annyit húzott be az eltitkolni próbált MNB-s támogatásokból, mint amit egyébként megkeresett.

Most egy másik cégéről írta meg a Népszabadság, hogy szintén MNB-alapítványi forrásokból nagyon szépen tejelt. A fő profilja szerint reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó, 2014 tavaszán alapított Frank Digitál Kft. 2015-os beszámolóját jóval a május végi határidő után, július 7-én tette közzé. Mint kiderült,

a nettó árbevételét megtizenháromszorozva 500 millió forint fölé ment a forgalma.

A cég, amit Száraz a DryCom Informatikai Tanácsadó Kft.-n keresztül birtokol, a működése első, tört évében 4,7 millió forintos veszteséget termelt, míg tavaly közel 112 millió forintos adózott profitot ért el.

A Frank Digital a jegybanki alapítványoktól 70 millió forintnyi megbízást kapott, de maga a jegybank is közel 24 millió forintot fizetett a cégnek a jegybanki internetes-intranetes portálrendszer kialakításáért és bevezetéséért.

És a jövő is biztató: idén közel 230 millió forintos közbeszerzést nyert el a Schmidt Mária vezette 1956-os Emlékbizottságtól. (NOL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.