A Huffington Post is kiáll Hosszú Katinka mellett

sport
2016 augusztus 09., 17:36
comments 78

Az Amerikai Egyesült Államokban a Hosszú Katinka elleni halvány doppingtalálgatások mellett az is komoly felháborodát keltett, hogy az egyik amerikai tévé úszásról tudósító riportere úgy mutatta be Hosszú férjét és edzőjét, az amerikai Shane Tusupot, hogy azt mondta, ő a felelős az úszónő sikereiért.

Ezen sokan kiakadtak, több mérges tweet is megjelent, ami szerint gyakori, hogy a női sportolók sikereit a férjeiknek vagy a férfi edzőknek tulajdonítják, és hogy ez helytelen.

A riói olimpián már az első napokban is botrány lett több ilyen kijelentésből, Corey Cogdell amerikai agyaggalamblövész bronzérméről például a Chicago Tribune úgy számolt be, hogy az első cikkben még a sportolónő nevét se írta le, az egész beszámolót arra húzták fel, hogy Cogdell a felesége a Chicago Bears amerikaifoci-csapat egyik játékosának, Mitch Unreinnek.

link Forrás

Katie Ledecky amerikai úszóról pedig azt mondták, hogy úgy úszik, mint egy férfi, persze ezt bóknak szánták.

A Huffington Post összegyűjtötte ezeket az ügyeket egy cikkben, és leírták, hogy ez egy szar gyakorlat, amin változtatni kell.

Nosza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.