Börtönben akasztotta fel magát a pedofíliával vádolt brazil pap, akit a Spotlightban is említenek

Börtöncellájában, egy lepedőből csavart kötélre akasztotta fel magát az 57 éves Bonifacio Buzzi atya. A brazil papot 2006-ben elítélték egy 10 éves fiú molesztálásáért,épp tavaly szabadult.

A múlt héten azonban újra letartóztatták, mert a gyanú szerint a szabadulása után molesztált egy 9 és egy 13 éves fiút is.

Buzzi ellen más a kilencvenes évek elején pedofilvádakat emelt több szülő, és 1995-ben el is ítélték a papot, miután szülők azzal vádolták, hogy orálisan próbálta kielégíteni a kiskorú gyerekeiket. Az atyát azonban akkor megvédte a katolikus egyház, és elérték, hogy a büntetését lecsökkentség, és börtönbe se kelljen vonulnia. Buzzi a helyi érsek otthonában dolgozva teljesítette az akkori büntetését.

Mikor viszont 2007-ben újra elkapták, már börtönbe kellett mennie.

Részlet a Spotlight című filmből (Flickr)

Buzzi atyát említik a tavaly Oscar-díjat nyert, bostoni újságírókról szóló Spotlight című filmben is. A Spotlight arról az újságírócsoportról szól, amelyik feltárta, hogy az amerikai katolikus plébániákon rendszerszintű volt a papok gyerekek elleni szexuális zaklatási ügyeinek eltussolása. (Reuters)