Megint sok a halott az ukrajnai háborúban

háború
2016 augusztus 11., 17:09
comments 102

Durvul az orosz - ukrán konfliktus.

Idén eddig a július volt a legvéresebb hónap Kelet-Ukrajnában, a hivatalos tűzszünet ellenére 30 ukrán katona esett el az összecsapásokban, sok a civil áldozat is. Az oroszok támogatta felkelők veszteségeiről nincs kimutatás. Augusztusban sem csillapodtak a harcok, mindkét oldal azzal vádolja a másikat, hogy a frontvonalból kitiltott nehézfegyvereket is bevetettek.

Az ukrán kormány a legmagasabb szintre emelte a hadsereg harckészültségét, míg az oroszok rengeteg fegyvert szállítottak a 2014 tavaszán elfoglalt Krím-félszigetre.

Viktor Porosenko ukrán elnök csütörtökön azt javasolta, hogy a francia, a német és az orosz elnökkel legalább telefonon egyeztessenek a helyzetről. Az orosz kormány a javaslatot visszautasította azzal, hogy ennek nincs most itt ideje, előbb az ukrán kormány tisztázza a krími támadás körülményeit.

Az orosz hadsereg ugyanis azt állítja, hogy lelepleztek egy ukrán felderítő csoportot, amely a Krím területén vitt végig valamilyen akciót. Tűzharcba keveredtek velük, két orosz katona meghalt, de az ukrán csoport tagjait végül elfogták. Az ukrán kormány azt állítja, hogy az egészből egyetlen szó sem igaz. A NATO egyik tisztviselője szerint nem nagyon hisznek ők sem az ukrán felderítőkről szóló történetben, mert az oroszok nem mutattak be bizonyítékokat az akcióról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.