Egy kutatás szerint nem túl egészséges dolog, hogy állandóan az edzéseidről posztolsz

2016 augusztus 12., péntek 7:28
127
Foto: AFP Fotó: James Porcini

A londoni Brunel Egyetemen kutatást végeztek arról, hogy miért posztolják az emberek olyan lelkesen edzési eredményeiket és képeiket a Facebookon, Instagramon és az összes többi közösségi oldalon, és hát azt találták, hogy nem teljesen egészséges dolog sűrűn ilyesmit csinálni.

Inkább a nárcisztikus személyiségtípusokra jellemző, hogy megosztják ismerőseikkel, mekkora köröket, mennyi idő alatt futottak le, vagy hány kilót emeltek meg a napi edzés során. A kutatók szerint a felhasználókat leginkább az motiválja, hogy tudassák környezetükkel, milyen sűrűn és keményen dolgoznak azért, hogy jól nézzenek ki.

A nárcisztikusok azért posztolnak sűrűbben időeredményeikről és muszklijaikról, mert szükségük van a Facebook-közösség figyelmére és visszajelzéseire. Általában ezt meg is kapják, ezért is ismétlik a rutint olyan gyakran. De ez csalóka dolog, mert a tanulmány szerint az ismerősök sokszor csak udvariasságból osztják le a lájkokat, valójában inkább csak idegesíti őket az állandó pózolás. (Business Insider)