Feltörték az orosz doppingbotrányt kirobbantó atlétanő titkos oldalát, rájöttek hol rejtőzik

A nyomában vannak Julija Sztyepanovának. Az orosz atlétanő volt az, aki a legfontosabb bizonyítékokat bemutatta arról, hogy sok orosz sportolók állami szervezésben doppingolnak.

Bejelentése nyomán sok orosz versenyzőt eltiltottak a riói olimpiáról, még az is felmerült, hogy az egész orosz csapatot kizárják.

Sztyepanova a férjével elmenekült Oroszországból, mert nem érezték biztonságban magukat. A WADA, a nemzetközi doppingellenes szervezet segített nekik elbújni valahol. Eddig senki sem tudta, hogy hol vannak, és Sztyepanova legutóbb még azt üzente, hogy biztonságban érzi magát.

Most azonban valaki feltörte azt az oldalt, amin keresztül kapcsolatot tart a WADA-val, és így azt is megtudta róla, hogy hol van.

Ilyen kapcsolattartó oldala minden sportolónak van, akit csak a WADA ellenőriz. A szervezet megállapította, hogy egyetlen másik sportoló oldalát sem törték fel, csak Sztyepanováét.

Sztyepanova maga is szeretett volna indulni az olimpián, és azt remélte, hogy a menekültek színeiben versenyezhet, ám végül nincs ott a játékokon. (BBC)