Elvette a brazil rendőrség Ryan Lochte útlevelét

Vasárnap járta be a világsajtót, hogy Ryan Lochte olimpiai bajnok amerikai úszót fegyverrel rabolták ki Rio de Janeiróban. Erről az úszó anyja számolt be amerikai lapoknak. A nő azt mondta, hogy a fia épp egy csapattársával ült egy taxiban, ami megállt tankolni. Ekkor léptek oda hozzájuk lőfegyverrel és késekkel felszerelt rablók, és a sportolók értékeit követelték. Lochte a pénztárcáját adta oda.

A sztorival már vasárnap voltak gondok: míg Lochte anyja több lapnak is lenyilatkozta a sztorit, az amerikai úszószövetség azt állította, hogy nem is történt semmi. Pár órával később azonban a szövetség is beadta a derekát, és közleményt adtak ki a sportolóikat ért támadásról.

A brazil igazságszolgáltatásnak azonban továbbra sem tetszik az úszók sztorija, ezért szerdán

elkobozták a rablásról beszélő amerikai úszók útleveleit.

A brazil rendőrség bemutatta az olimpiai falu egyik biztonsági kamerájának felvételét, amin az látható, ahogyan Lochte visszatér a szállására a rablás után, A felvételen látszik azonban, hogy az úszón van karóra, és a pénztárcája is nála van, holott ugye az állította, hogy ezeket átadta a rablóknak.

A rendőrség ezért további vallomásokat vár az úszóktól, és a rablás után többször be is rendelték őket a kapitányságra. Lochte ügyvédje szerint azonban a rablás tényét nem vitatták a rendőrök, csak további részletekre voltak kíváncsiak.

Az útlevelek bevonása ellenére már elterjedtek azok a pletykák, hogy Lochte és csapattársai már el is hagyták Brazíliát az amerikai nagykövetség segítségével. (Mirror)