Lázár János elárulta, miért kapott bannolás helyett lovagkeresztet a nemzet kommentelője

POLITIKA
2016 augusztus 20., 20:36

Miután többen is visszaadták az állami kitüntetéseiket, amiért Bayer Zsolt megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, az RTL Híradó megkérdezte a díjat átadó Lázár Jánost, mit gondol a nemzet kurvaanyázójának kitüntetéséről. Ezt mondta:

„Természetesen mindenkinek a pályafutását, életművét lehet kritikával illetni, és nyilván vannak hibák is. Én azt gondolom személyesen, Bayer Zsolt eddigi munkásságában sokkal több az elismerésreméltó, mint a hiba, ezért a kitüntetést helyes dolognak tartom.”

Tehát ha valaki újságíróként ír a Gulágról és az erdélyi magyarságról (Bayer ugyanis hivatalosan ezért kapta a kitüntetést), onnantól nyugodtan nyomhatja az anonim kommentelők szintjén tolt rasszista hőbörgést, borgőzös gecizést és agresszív őrjöngést újságban és blogokon, a polgári kormány szerint simán jár neki a Magyar Érdemrend lovagkeresztje.

A kommentkorszak Petőfi Sándorának egyik csúcsműve
photo_camera Bayer Zsolt, a követendő példa egyik kommentje a saját blogján

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.