Ebben a házban száll meg a kenyai olimpiai csapat, amíg az olimpiai bizottság nem talál nekik elég olcsó repülőjáratot hazafelé

sport
2016 augusztus 25., 15:28
comments 124

Vasárnap vége lett a riói olimpiai játékoknak, de nem mindenki számára. A kenyai olimpiai csapat nagy része ugyanis a mai napig nem tudott elutazni Rio de Janeiróból, mert a Kenyai Olimpiai Bizottság sokallotta a hazafele útra a repülőjegyek árait. A bizottság vasárnap óta olcsóbb járatokat keres, de mindeddig nem találtak jó megoldást.

A sportolók közben várnak.

Néhány napig még megengedték nekik, hogy az olimpiai faluban maradjanak, szerdán azonban bezártak az ottani szállások, a kenyaiakat pedig kitették.

A Kenyai Olimpiai Bizottságnak ezt a szállást sikerült találnia a sportolói számára:

link Forrás

Wesley Korir maratonfutó (aki amúgy a kenyai országgyűlés képviselője is) a Twitteren tudósított a szállásról. Feltett egy csomó képet:
link Forrás

És készített videót is:
link Forrás

A sportolók szerint a ház nagyon rossz környéken van, éjjel még lövéseket is hallottak. De erre csak azt mondták nekik, hogy ne féljenek, maradjanak inkább a házban.

A Kenyai Olimpiai Bizottságot közben otthon feloszlatták az olimpiai szervezést övező botrányok miatt, ez pedig még jobban lassítja a sportolók hazajutását. Kenya ugyan nem szerepelt rosszul a játékokon, 13 érmet nyertek (köztük hat aranyat), de még doppingbotrányba is keveredett az ország néhány sportolója.

Wesley Korir azt írta a Twitteren, hogy a csapat követeli, hogy mihamarabb juttassák őket haza. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.