Ebben a házban száll meg a kenyai olimpiai csapat, amíg az olimpiai bizottság nem talál nekik elég olcsó repülőjáratot hazafelé

2016 augusztus 25., csütörtök 15:28
124

Vasárnap vége lett a riói olimpiai játékoknak, de nem mindenki számára. A kenyai olimpiai csapat nagy része ugyanis a mai napig nem tudott elutazni Rio de Janeiróból, mert a Kenyai Olimpiai Bizottság sokallotta a hazafele útra a repülőjegyek árait. A bizottság vasárnap óta olcsóbb járatokat keres, de mindeddig nem találtak jó megoldást.

A sportolók közben várnak.

Néhány napig még megengedték nekik, hogy az olimpiai faluban maradjanak, szerdán azonban bezártak az ottani szállások, a kenyaiakat pedig kitették.

A Kenyai Olimpiai Bizottságnak ezt a szállást sikerült találnia a sportolói számára:


Wesley Korir maratonfutó (aki amúgy a kenyai országgyűlés képviselője is) a Twitteren tudósított a szállásról. Feltett egy csomó képet:


És készített videót is:


A sportolók szerint a ház nagyon rossz környéken van, éjjel még lövéseket is hallottak. De erre csak azt mondták nekik, hogy ne féljenek, maradjanak inkább a házban.

A Kenyai Olimpiai Bizottságot közben otthon feloszlatták az olimpiai szervezést övező botrányok miatt, ez pedig még jobban lassítja a sportolók hazajutását. Kenya ugyan nem szerepelt rosszul a játékokon, 13 érmet nyertek (köztük hat aranyat), de még doppingbotrányba is keveredett az ország néhány sportolója.

Wesley Korir azt írta a Twitteren, hogy a csapat követeli, hogy mihamarabb juttassák őket haza. (Business Insider)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt