Tarlós szerint az állam miatt áll a 3-as metró felújítása

Budapest
2016 augusztus 25., 17:48
comments 90

A főpolgármester szerint nem a főváros, hanem az állam hibájából áll a 3-as metró felújítása.

Tarlós István arra reagált a Hír TV Magyarország élőben című műsorában csütörtök este, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a szokásos sajtótájékoztatóján azt mondta: kizárt, hogy az idén elkezdődjön a 3-as metró rekonstrukciója, mert még nem jelent meg a közbeszerzési pályázat, amelyet a fővárosnak kell kiírnia.

A főpolgármester szerint viszont a kormány kapcsolattartója a felelős, hiszen ő az, aki nem képes lezárni az egyeztetést, emiatt áll a folyamat, holott ennek komoly politikai kockázatai vannak.

Egy másik kérdésre válaszolva Tarlós István elmondta, hogy Magyarországon jelenleg hatályos egy jogszabály, amely miatt nem lehet dugódíjat bevezetni. Ezért szerinte, ha az Európai Unió megbünteti Magyarországot, amiért nem alkotja meg a díjat, akkor emiatt a bírság nagy részét az államnak kell kifizetnie, nem pedig a fővárosnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.