A rendőrség szerint nem poloskát találtak az Eötvös Károly Intézetben

bűnügy
2016 augusztus 29., 18:47
comments 77

Idén júniusban az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (Ekint) épületében, a központi kábelelosztó közelében találtak valamit az alkalmazottak. Ezt:

Egy szakértő azt mondta nekik, hogy ez lehet lehallgatókészülék is, ezért, bár a Belügyminisztérium szerint a képen szereplő dolog tutira nem poloska, a rendőrség nyomozást indított, miután Tényi István, nemzeti feljelentészsonglőr feljelentést tett az ügyben.

Az Ekintnél egyébként azután kezdtek poloskák után kutatni, hogy több kormányzati politikus is utalást tett arra, hogy a Soros György által támogatott szervezetek tevékenységével kapcsolatban titkosszolgálati információk állnak a rendelkezésükre.

Mostanra azonban a rendőrség megszüntette a nyomozást az ügyben, mert a szakértői vélemény szerint az a dolog, amit az Ekintnél találtak, biztosan nem alkalmas sem adatrögzítésre, sem adattovábbításra.

Az ugyanakkor nem derült ki, hogy ha nem poloska ez a dolog, akkor micsoda. (nol.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.