Rejtőzködő milliárdosok után rejtőzködő farkasok verik fel a magyar susnyás csendjét

Tbg
környezetvédelem
2016 augusztus 29., 08:00
comments 66

Egyre több felvételt sikerül készíteni a Magyarországon ritkán látható, mindössze néhány egyedes farkaspopulációról. Egy fiatal farkast követve azonban augusztusban a család is előkerült.

A fiatal farkas követése nem egyszerű, még kameracsapdával sem. Úgy viselkedik, mint bármelyik Shakespeare-színész (balra el, jobbra el):

photo_camera Farkas nappal (Forrás)
photo_camera Farkas éjszaka (Forrás)

A fiatal farkas tavaly született, és bár egyedül mászkál, még tanulja a vadászatot, ezért követi családját, amelyben idén, itthon született kölykök is vannak már:

Szabó Ádám felvétele
photo_camera Szabó Ádám felvétele

A fiatal farkast Szabó Ádám, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság kutatója kezdte el követni, így lelték meg a családot is.

A WWF a parkkal közösen kiadott közlményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az őszi szarvasbőgés és vadászati szezon kezdete veszélyb sodorhatja az állatokat, mert bár védettek, elejtésükért több éves börtönbüntetés is járhat, ma is előfordul, hogy lelőnek közülük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.