Rejtőzködő milliárdosok után rejtőzködő farkasok verik fel a magyar susnyás csendjét

Egyre több felvételt sikerül készíteni a Magyarországon ritkán látható, mindössze néhány egyedes farkaspopulációról. Egy fiatal farkast követve azonban augusztusban a család is előkerült.

A fiatal farkas követése nem egyszerű, még kameracsapdával sem. Úgy viselkedik, mint bármelyik Shakespeare-színész (balra el, jobbra el):

Farkas nappal (Forrás)
Farkas éjszaka (Forrás)

A fiatal farkas tavaly született, és bár egyedül mászkál, még tanulja a vadászatot, ezért követi családját, amelyben idén, itthon született kölykök is vannak már:

Szabó Ádám felvétele

A fiatal farkast Szabó Ádám, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság kutatója kezdte el követni, így lelték meg a családot is.

A WWF a parkkal közösen kiadott közlményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az őszi szarvasbőgés és vadászati szezon kezdete veszélyb sodorhatja az állatokat, mert bár védettek, elejtésükért több éves börtönbüntetés is járhat, ma is előfordul, hogy lelőnek közülük.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.