A Google visszamosná az ISIS által már átmosott agyakat

külföld
2016 szeptember 07., 18:29
comments 141

A Google egyik leányvállalata, a korábban Google Ideas néven futó Jigsaw bejelentette, hogy van egy terve, hogyan tántoríthatná el az ISIS által potenciálisan befolyásolható fiatalokat attól, hogy csatlakozzanak a terrorszervezethez.

A dolog nem túl bonyolult, csak annyi, hogy a Google és a Youtube érzékeli, ha valaki olyan szavakra, szókapcsolatokra keres, amikből kikövetkeztethető, hogy az illető érdeklődik az ISIS iránt. Na, az új terv szerint ilyenkor a Google és a Youtube is direkt feldobálna olyan találatokat, amikkel talán felnyithatja az ISIS után érdeklődő fiatalok szemét.

Ilyenek lennének például az olyan videók, amik az ISIS ok nélküli kegyetlenkedéseiről szólnak, vagy amikben imámok magyarázzák el, hogy a terrorszervezet nem az igazi iszlámot követi.

A módszer tehát majdnem teljesen ugyanaz, mint amit a Google mindannyiunkkal szemben használ: ha például elkezdek római szállásokat nézegetni, a Google rögtön beadja a hirdetéseiben a római szállásokat gyűjtő oldalakat.

Csak az ISIS esetében annyival finomítanák a dolgot, hogy a keresések olyan tartalmakat is kiadnának, amikre a felhasználó szigorúan véve nem is keresett, viszont a Google szerint ezek a tartalmak is kellenek ahhoz, hogy a felhasználó teljes képet kapjon a terrorszervezetről. (Wired)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.