Beszólt Magyarország menekültpolitikájára a belga külügyminiszter

POLITIKA
2016 szeptember 07., 21:14
comments 168

Hétnapos filmfesztivállal emlékeznek Brüsszelben a 1956-os magyar forradalom 60 éves évfordulójára. A magyar nagykövetség kulturális szolgálata kilenc filmet mutat be, köztük Goda Krisztina Szabadság, szerelem, Gothár Péter Megáll az idő és Bereményi Géza Eldorádó című filmjét is.

Didier Reynders belga külügyminiszter nyitotta meg a fesztivált, beszédében pedig nem mulasztott el párhuzamot vonni a mostani migrációs válság és az 56 után Magyarországról elmenekülők között. Elmondta, hogy Belgium milyen jól járt, hogy akkor 6000 magyar menekült előtt nyitotta meg a határait, és fogadta be őket. Reynders azért is szerencsésnek tartja magát, amiért az egyik magyar menekülttel, Lámfalussy Sándor közgazdásszal, az euró atyjával lehetősége volt személyesen is együtt dolgozni.

„Néha hasznos megnyitni a határokat és beengedni a menekülteket. Különösen akkor fontos, hogy védelmet nyújtsunk, ha Ukrajnától kezdve Szíriáig háborúk dúlnak”

- mondta a politikus. (Eurológus)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.