A fülöp-szigeteki elnök megsózná és elevenen zabálná fel az iszlamista terroristákat

külföld
2016 szeptember 07., 11:31

Rodrigo Duterte, Fülöp-szigetek elnöke, akinek kábítószerhasználat elleni hadjárata már 2400 halálos áldozatot hozott, hétfőn Barack Obamát küldte el a kurva anyjába, és másnap ugyan elnézést kért a kirohanásért, az amerikai elnök lemondta kettejük találkozóját.

Az obamázás elnyomta Duterte további mondandóját, pedig az elnök az Abu Sayyaf-hoz hű iszlamista terroisták ellen is kifakadt, és velük kapcsolatban sokkal pontosabban, választékosan fejezte ki magát.

"Meg fognak fizetni, ha az idő eljön, a sajátjaitok előtt foglak megenni benneteket. Ha felbőszítetek, felvágom a testeteket, egy kis ecet és só kell csak, és élve, nyersen fallak fel benneteket."

Duterte korábban olyat is mondott, hogy bárkit megöl, akiről megtudja, hogy kábítószerhez nyúl, beleértve saját gyerekeit is. Miután az ENSZ számonkérte eddigi politizálását, azzal fenyegetett, hogy országa kilép a nemzetközi közösségből, ha meg akarják rendszabályozni.

Őrjöngése nem kevés fejfájást okoz az adminisztrációnak, akik azzal próbálják csitítani a diplomáciai viszonyokat, hogy "Duterte is ember", aki néha elveszti a fejét, az ENSZ-ellenes nyilatkozat idején pedig "éhes volt és fáradt". Egyik szóvivője azzal is magyarázta a kemény szavakat, hogy azok félrefordításokból erednek. (Foreign Policy)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.