Vérvörössé vált egy szibériai folyó vize

külföld
2016 szeptember 7., 20:08
comments 46

Vérvörösbe fordult egy kisebb folyó a Szibériai északi részén, Krasznojarszk határterületében lévő Norilszk város mellett. Helyi aktivisták azt állítják, hogy a Daldikan folyó vize azért színeződött el, mert a Norliszki Nikkelkohó valamilyen szennyező anyag került bele.


Az aktivisták szerint a szennyeződés nagy kárt tehet a halállományban, ha bekerül a Pjaszina folyóba, ami a Barents-tenger és a Laptyev-tenger között lévő Kara-tengerbe ömlik. Az aktivisták feljelentést tettek a tartomány környezetvédelmi hatóságainál.
(via Moscow Times )

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt