Nem kezeli többé gyerekpornóként a Facebook a világ egyik legismertebb háborús fotóját

2016 szeptember 9., péntek 19:34
68

A Facebook úgy döntött, mégis megengedi, hogy a felhasználói használják a vietnami háborúról készült legismertebb fényképet. Pedig korábban még a norvég miniszterelnök bejegyzését is kicenzúrázták, miután a hülye szabály elleni tiltakozásként megosztotta a képet. Mark Zuckerberg bocsánatot is kért, amiért visszaéltek a hatalmukkal, mikor törölték képet.Nick Ut: The Terror of War

A norvég Aftenposten napilap pénteken vezércikkben ment neki Zuckerbergnek, amiért törölték a képet, amin a kilencéves Kim Phúc a vietnami háborúban meztelenül menekül a napalm támadás elől. Természetesen a Facebook az erről szóló posztjukat is törölte.Nick Ut: The Terror of War

A Facebook először azzal védekezett, hogy bár tisztában vannak azzal, hogy ez egy ikonikus fotó, de ez olyan gyakorlatot teremtene, ami alapján nem tudnák törölni a meztelen gyerekeket ábrázoló többi képet. Ahogy aztán egyre többen mutattak rá, hogy ez baromság, visszatáncoltak.

Nick Ut: The Terror of War

„Miután hallottuk, hogy a közösségünk ezt szeretné, megvizsgáltuk, hogyan alkalmazzuk a közösségi szabályzatunkat ebben az esetben. Normális esetben egy meztelen gyereket ábrázoló kép megsértené ezeket a szabályokat, néhány országban talán még gyerekpornónak is számítana. Ugyanakkor felismertük, hogy ebben az esetben ez a fénykép milyen fontos világtörténelmi szempontból, hiszen egy különleges pillanatot ragad meg”

- hozzátették, hogy ezért minden olyan posztot visszaállítanak, amit a The Terror of War posztolása miatt töröltek korábban. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt