Lezártnak tekinti az ügyet a lelőtt kutya francia gazdája

2016 szeptember 11., vasárnap 7:24

A Facebookon mondott köszönetet magyar segítőinek Chich Outt, a múlt héten legyilkolt pásztorkutya, Mamadou gazdája. A posztban azt írja, hogy a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet, miután pénteken végre tanúként hallgatták ki a rendőrök, és miután megkaphatta szeretett kutyája hamvait, amit most a hátizsákjában cipel magával.

Leírása szerint a rendőrökkel terepszemlét is tartottak, hogy megpróbálják rekonstruálni a történteket. Ezen egyrészt kiderült, hogy korábbi állításával szemben a kutyája messzebb szaladt tőlük, mint gondolták:

nem csupán 70, hanem 260-280 méternyire lehetett, amikor a vadász lelőtte.

De az is kiderült, hogy

  • a vadász olyan helyről lőtt, ahonnan nem is győződhetett meg arról, hogy a közelben vannak-e az állat gazdái;
  • egyenesen az EuroVelo6 biciklis főútvonal irányába lőtt, ami szabálytalan;
  • ahogy az is szabálytalan volt, hogy a kutya tetemét azonosítóitól megfosztva a Dunába dobta.

"Örülök, hogy elmentünk és újrajátszottuk a történteket, hogy így az igazságszolgáltatás objektív döntést hozhasson. Most már a rendőrség, az ügyészek és a bíróság kezében van a döntés" - írta Outt, aki mindenkit arra kért, hogy hagyják békében a vadászt. "Mama [a kutya] nagyon békés volt minden teremtménnyel" - írta, és azt is, hogy már idáig is elég rusnya és szomorú volt ez a történet. "Őrizzük meg a nyugalmunkat és emberségünket" - írta posztját, amit azzal szárt, hogy

KOSONOM!