Magyarországot ki kellene dobni az EU-ból, mondja a luxemburgi külügyminiszter

külföld
2016 szeptember 13., 06:46
comments 886
photo_camera   Jean Asselborn. Fotó: Wikipedia

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint Magyarországot ki kellene rúgni az EU-ból azért, ahogy a menekültválságban viselkedik.

"Nem fogadhatjuk el azt, hogy megsértik az EU alapelveit" - mondta Asselborn a Welt kedden megjelenő számában, három nappal a pozsonyi informális EU-csúcs előtt.

"Azokat, akik kerítést építenek a menekültek ellen, vagy megsértik a sajtó és az igazszágszolgáltatás szabadságát, mint Magyarország, átmenetileg vagy örökre ki kellene zárni az EU-ból"

- mondta. Szerinte ez az egyetlen útja annak, hogy az EU megőrizze egységét, és az értékeit.

Asselborn szerint ha Magyarország ma jelentkezne, esélye sem lenne bekerülni az EU-ba.

Orbán Viktor súlyos hibákat vétett, és úgy kezeli a menekülteket, mint a vadállatokat, mondta Asselborn. (Politico)

UPDATE: Szijjártó Péter már reagált is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.