"Tényleg azt hiszi, hogy no-go zónák vannak Londonban? Ez nevetséges!" - kapta meg Szijjártó a BBC-n

2016 szeptember 21., szerda 10:26
980
A videórészlet itt látható

A New York-i ENSZ-gyűlésre látogató Szijjártó Péter külügyminiszter volt a BBC Newsnight című műsorának vendége. A beszélgetésből Huffington Post mutatott először részleteket.

A műsorvezető, Evan Davis azt mondta: "Van egy kiadvány a népszavazási kampányban, ami azzal érvel a migráció ellen, hogy Európában már több száz no-go zóna van, ahol a migránsok átvették az irányítást. Ezek között egy tucat Londonban. Elhiszi ezt az állítást?"

Szijjártó erre azt mondja, az anyag "nyilvános és hivatalos jelentések", illetve híradások alapján készült. "Vannak no-go zónák Európában, és nem akarunk ilyeneket Magyarországon" - mondta.

"Tényleg azt hiszi, hogy no-go zónák vannak az Egyesült Királyságban? Egy tucat? Peterboroughban, Londonban, Southamptonban, ahogy bejelölték a térképen? Ugye járt az Egyesült Királyságban? Ugye járt Londonban?" - kérdezte tőle a műsorvezető.

"Igen, jártam, szeretem Londont."

"És még így is azt hiszi, hogy ott no-go zónák vannak, ahol a migránsok átvették az irányítást? Ez nevetséges!"

- mondja erre Davis.

"Beszélt bárkivel a brit kormányból erről? Ezek pontatlan információk, és lejáratják az országot" - mondta Davis, mire Szijjártó elismerte, hogy a brit nagykövet tiltakozott az anyag miatt.

A teljes beszégetés itt látható:

Brexit-témában Szijjártó azt mondta, "nem valószínű", hogy az Egyesült Királyságnak a továbbiakban hozzáférése lesz az egységes piachoz.

A no-go zónás tájékoztatóanyagával a kormány egyszer már keltett nagyobb nemzetközi meglepetést. Szijjártónak pedig személyesen is meggyűlt már a baja nemcsak Londonnal, de Brüsszellel is, ahol állítása szerint eltévedt, és az életéért kellett futnia.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt