3 napig mászkált étlen-szomjan egy orosz hároméves egy medvékkel és farkasokkal teli erdőben

külföld
2016 szeptember 23., 11:48
comments 66

A mentők élve találták meg a 3 éves Cserin Dopcsutot, aki 3 napja veszett el egy dél-szibériai erdőben. A gyereken nem volt kabát sem, az orosz média szerint a kiskutyákkal játszott az erdő szélén a dédanyja felügyelete alatt. Valószínűleg az egyik kutya szaladhatott be az erdőbe, azt követte a gyerek, és eltévedt a fák között.

A kisfiú szeptember 18-án tűnt el a Tuva Köztársaság hatalmas, hóval borított erdejében. Nem volt nála ennivaló sem, csak egy darab csoki a zsebében.

photo_camera Forrás: EMERCOM, Tuva Köztársaság/A Tuva Köztársaság mentőalakulatai

Mikor a dédanyja jelentette, hogy a gyerek elveszett, legalább 100 fős mentőcsapat indult a keresésére otthonából, a Khut nevű faluból. Később pedig egy mentőhelikopter is csatlakozott a kereséshez.

A gyereket végül 3 nappal az eltűnése után találták meg, és csodával határos módon, nem volt komolyabb baja. A mentők szerint a gyerek egy fa gyökerei között csinált magának ágyat, és jórészt ott húzta meg magát. A csokit természetesen megette.

A mentőalakulatok szerint nagyon veszélyes kalandot élt túl, az erdő ugyanis tele van farkasokkal és medvékkel, akik gyakran támadnak emberre.

A faluban már Mauglinak becézik a kisfiút, és hatalmas bulival ünnepelték meg a szerencsés hazatérését. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.