A Népszabadság Zrt. volt elnök-vezérigazgatója veszi át az olimpiarendezést előkészítő céget

2016 szeptember 23., péntek 17:24
33

Mihók Attila, a Mediaworksszé lett Ringier Kiadó volt vezetője lesz a Budapest 2024 Zrt. vezérigazgatója. Mihók eredetileg informatikus, a Nemzeti Sport online kiadásán kezdett dolgozni a Ringier magyarországi kiadóválallatánál, majd az egész kiadó online és IT területeit vette át, végül kis külföldi kitérővel a hazai Ringier első számű vezetője lett. 2007-től hét éven át vezette az egyik legnagyobb magyar médiacéget. 2010 után, amikor a Ringierhez került a Népszabadság is, a Népszabadság Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját is betöltötte.

Mihók Attila

Amikor a Ringier hosszú versenyhivatali huzavona után egyesült az Axel Springerrel, Mihók az újonnan létrejött, korábbi fontos Ringier- és Springer-lapokat átvevő Mediaworks vezetője lett, az erősen strómangyanús, Spéder Zoltán-közeli, osztrák Heinrich Pecina tulajdonos alatt. 2015-ben váratlanul távoznia kellett a kiadótól. Ezután a Mediaworks körül megjelent Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-vállalkozófenomén és népi zenekara.

Mihók most a lehető legkormányközelibb gazdasági társaság élén térhet vissza az üzleti életbe. A magyar olimpiarendezés esélyei egyre csak nőnek, ahogy a potenciális versenytársak sorban mondják vissza a pályázatot.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt