Gyűlöletkampány-ellenes demonstrációt szerveznek a népszavazás előtt

belföld
2016 szeptember 23., 16:55
comments 86

"Lásd meg az embert!" címmel szerveznek demonstrációt a Kossuth térre a vasárnapi népszavazás előtti péntekre, szeptember 30-ra. A kezdeményezők között ott van például Alföldi Róbert, a TASZ és a Magyar Helsinki Bizottság is sok más civil szervezettel és közéleti személyiséggel együtt.

Facebook-eventjükben (egyszerűen elképesztő, hogy a 21. században ez már egy teljesen hiteles forrásnak számít!) ezt írják:

"Nem fordíthatjuk el a tekintetünket egy olyan pillanatban, amikor még a kezünkben van a lehetőség, hogy más irányt vegyen a menekülőkkel közös sorsunk.
Ezért felhívunk minden jóakaratú embert, hogy csatlakozzon hozzánk, jöjjön el a Kossuth térre szeptember 30-án, hogy közösen fejezzük ki együttérzésünket azokkal, akiknek akaratuk ellenére el kellett hagyni az otthonukat.
A demonstráció elsősorban pozitív értékeket tár elénk: a békét, az emberi jogot, a szabadságot és a szolidaritást hangsúlyozza"

A Kossuth téren 17:30-tól van gyülekezés, 18 órakor pedig elkezdődik a kezdeményezők felszólalása.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.