Kivándorolt Németországból a bevándorlásellenes párt alapítója

külföld
2016 szeptember 23., 08:59
comments 159

Lutz Bachmann a Pegida szélsőjobboldali mozgalom és párt egyik alapítója, volt vezetője és ikonikus arca. Most kiderült róla, hogy a bevándorlásellenességgel népszerűséget kovácsoló politikus kivándorolt Németországból, hogy Tenerifén telepedjen le családjával.

Bachmann azt mondja, azért kellett így döntenie, mert zaklatták, veszélybe sodródott a saját és családja biztonsága.

photo_camera Lutz Bachmann. Fotó: dpa-Zentralbild

Bachmann korábban - amikor több tízezer fős uszító demonstrációkat szervezett - nem volt túl megértő azokkal szemben, akik agresszió és üldöztetés miatt otthonaik elhagyására kényszerültek: a menekülteket és bevándorlókat egy alkalommal egyszerűen csak gecinek nevezte, és egyik kedvenc kifejezése a "rapefugee", azaz a menekültek = nemi erőszak egyenlet.

A pártvezető 2015 elején távozott posztjáról, miután egy Facebook-posztban "viccből" Hitlernek öltözve és maszkírozva masírozott. Később gyűlöletkeltés miatt el is ítélték, és több ezer eurós büntetést is kapott miatta, de a Pegida demonstrációkra azért eljárt.

A Sächsischer Zeitung pár napja kiderítette, hogy a volt pártvezető már Tenerife szigetén tengeti mindennapjait. Bachmann ezután elismerte oldalán, hogy valóban a spanyol szigeten dolgozik, és ott van vele családja is. Drezdában ugyanis zaklatták, autóját felgyújtották, négyszer betörtek hozzájuk, és számára a család biztonsága az első.  

Időnként visszatér Németországba, részt vesz rendezvényeken, és természetesen soha nem élne azzal a kifejezéssel, hogy kivándorolt volna országából. Szerinte az embereket, szimpatizánsokat nem érdekli, hol él, amíg részt vesz a mozgalom rendezvényein.

A német sajtó mindenesetre már köszörüli rajta a nyelvét: ő lett a bevándorlásellenes politikus, aki családja biztonsága miatt hagyta el az országot - pont mint azok, akik ellen uszítja német polgártársait. (Independent / Sächsischer Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.