Egy sanghaji étterem megkapta a Michelin-csillagot. Másnap bezáratták

Először jelent meg az Michelin étteremkalauz kínai kiadása, csak Sanghajban rögtön 26 étterem kapott csillagot. Ezek egyike a Taian Table, ahol egy német séf, Stefan Stiller viszi a konyhát, és egyébként nyugati gasztronómiát visznek. A Michelin kalauz szerint ihletett, okos ételeik vannak.

A Michelin-csillag az egyik legnagyobb siker, amit étterem elérhet, de a Taian Table esetében ez nem éppen így volt. A hatóságok ugyanis éppen a kalauz megjelenésének másnapján záratták be a helyet, mivel az étteremnek nem volt meg minden engedélye, és a lakók is folyamatosan panaszkodtak rájuk a zaj, a hőség és a füst miatt.

A Taian Table áprilisban indult egy lakóépületben, és az induláskor azt gondolták, hamar be tudják szerezni az engedélyeket. Ebben csalódniuk kellett.

Mi csak egy kis helyet akartunk indítani, ahová elhívhatjuk barátainkat, a konyhafőnök pedig érdekes fogásokat találhat ki – mondta közleményben a Taian Table, hozzátéve, hogy szándékosan biztosan nem szegtek meg előírásokat.

A tízfogásos menü egyébként kétszáz dollár körül volt az étteremben. Reagált a Michelin is, közölték, ők csak a helyek és az ételek minőségét vizsgálják, azzal nem foglalkoznak, hogy megvannak-e a hivatalos engedélyek. (BBC, Shanghaiist)