Pukli István otthagyja a Tanítanék Mozgalmat, mert a szervezet kiállt a menekültek mellett

oktatás
2016 szeptember 28., 04:42
comments 681

A tanártüntetések vezetőjének számító igazgató a Magyar Nemzetnek adott interjújában jelentette be, hogy kiszáll a Tanítanék Mozgalomból.

Mikor számon kértét tőle, hogy hol maradt az őszre beígért radikális üzemmód, Pukli azt mondta: próbálta már menet közben is hangoztatni, hogy ő nem lesz „a baloldal messiása”, és ne várják azt a Tanítanék Mozgalomtól, hogy majd megbuktatják az Orbán-kormányt. „A célunk az oktatási rendszer megreformálása és az újraépítése az alapoktól. Ha Orbán Viktor nem hajlandó megreformálni az oktatást úgy, ahogy az szükséges volna, akkor ebbe bele fog bukni”- tette hozzá.

Pukli István a Teleki Blanka Gimnázium előtt.
photo_camera Pukli István a Teleki Blanka Gimnázium előtt.

Pukli azt sem tartja jó iránynak, hogy a Tanítanék Mozgalom csatlakozott Alföldi Róbeték Lásd meg az embert! nevű kezdeményezéséhez, mert szerinte a menekültügy egy átpolitizált és „irtózatosan megosztó” téma.

Elmondta, hogy ő volt az egyetlen, aki nem szavazta meg, hogy kiálljanak a menekültek mellett. Ekkor döntött úgy, hogy kiszáll a mozgalomból.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
photo_camera Pukli István a Tanítanék Mozgalom márciusi tüntetésén - MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hangsúlyozta, hogy vissza akar térni az eredeti ügy mellé, mert úgy érzi, az eredeti célok közül egyelőre semmit sem értek el. Pukli megemlítette azt is, hogy a Magyar Időknek adott interjúja miatt is is voltak vitái a mozgalommal, ami után mindenkiben maradtak tüskék. „A Tanítanék Mozgalom erényeként tüntettük fel, hogy sokféle ember van benne, aki sokféleképpen látja a világot, de én nagyon egyedül maradtam a saját gondolatvilágommal” - majd hozzátette, ha csak az oktatásért küzdenének, ezzel semmi baj nem lenne. Ugyanakkor Pukli szerint a kilépése még nem jelenti feltétlenül azt is, hogy a mozgalom elbukott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.