Ha megvan a népszavazás eredménye, akkor Orbán hamuban sült pogácsát tesz a tarisznyájába, és elindul Brüsszelbe

2016 szeptember 29., csütörtök 16:05
391

A miniszterelnök szerint inkább érzelmileg van jelentősége annak, hogy érvényes lesz-e a vasárnapi kvótareferendum. Orbán Viktor a Katolikus Rádiónak adott, ma sugárzott interjúban – amit az MTI szemlézett – azt mondta: azok, akik nem mennek el, rábízzák a döntést a többiekre. A kormányfő úgy fogalmazott: „Kivonulni nem lehet, ennek az országnak vagyunk a polgárai, ha nem veszünk részt a döntésben, bejelentjük, hogy elfogadjuk a többiek részvételével született döntést.”

Mindegy, hogy érvényes lesz-e, csak több legyen a NEM

Orbán Viktor szerint van jelentősége, de inkább érzelmi jelentősége van annak, hogy érvényes lesz-e a népszavazás.

Mint mondta, az ember szeret olyan közösséghez tartozni, amelynek tagjai tudják, mi fontos és mi nem, és amikor fontos ügyről van szó, képesek egyszerre mozdulni. De politikai értelemben a részvételnek nincs jelentősége – mondta, távolítva magától ezt az egész, káros őrületet.

A kormányfő azt mondta, a részvétel a magyar nemzet állapotáról és minőségéről is szól, hogy valóban egy közösséget alkotnak a magyarok, „vagy csak össze vagyunk hajigálva”.

A migránsválság megoldásáról közölte, a segítséget kellene küldeni, nem pedig a bajt behozni az EU-ba, ezért a jó segítés az, ha nem elvonják az erőforrásokat, embereket a világ nehéz sorsú térségeiből, hanem a jó képességű embereket is segítik ottmaradni, és szerepet vállalnak ezeknek az országoknak a fejlődésében.

A legkisebb fiú elindul Brüsszelbe

Orbán Viktor szerint a népszavazás nem valaminek a vége lesz, hanem valaminek a kezdete: ha megvan az eredménye, akkor hamuban sült pogácsát tesz a tarisznyájába, és elindul Brüsszelbe.

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Az uniós vezetőkkel azt beszéli meg, mi lesz azzal a brüsszeli döntéssel, hogy ha sok migráns érkezik a kontinensre, akkor felső korlát nélkül, kötelező erővel szétosztják őket a tagállamok között. Magyarországnak meg kell változtatni ezt a szabályt – mondta Orbán, aki szerint ha a magyar nép egyértelművé tette mit akar, vagy mit nem akar, akkor ennek érvényt kell szerezni Brüsszelben.

A magyar népszavazás nem azért fontos, mert sok ember mondott valamit, hanem azért, mert egy demokráciában, ha az emberek mondanak valamit, annak súlya van, nem lehet figyelmen kívül hagyni – mondta, és arról beszélt, hogy az EU demokratikus közösségnek tartja magát. (Pedig épp az interjúban azt mondta korábban: politikai értelemben a részvételnek nincs jelentősége.)

Orbán Viktor beszélt arról is, az európai demokrácia egyik legcsúnyább történetének, erőszaktételnek tartja, hogy az EU-ban négy tagállamot (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Románia) átverve született döntés a kötelező kvótáról. (Ez sem igaz.)

Kitért arra is, hogy a kormány már tárgyal arról, hogy önkéntes alapon szerveződő területvédelmi egységeket állítson fel – írja az MTI.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt