A Délit sem zárják be és Mocsai Lajos is örülhet

közlekedés
2016 október 07., 05:37

Ha minden úgy lesz, ahogyan éppen most ígérik, akkor mégsem szántják be a Déli Pályaudvart, és ugyanúgy indulnak a személyvonatok, mint most.

Hangsúlyozva, hogy ezek a legfrissebb tervek, mert volt már szó teljes bezárásról is. Az eddig is biztosnak tűnt, hogy valójában az Orbán Viktorral jó viszonyt ápoló Mocsai Lajos, a közeli Testnevelési Egyetem rektora vetett szemet a MÁV-területre.

A megoldás az lehet, hogy a TE is kap területet, de az utasok is vonatozhatnak tovább.

Legalábbis ez derül ki Gyetvai Árpádnak, a TE fejlesztésével is foglalkozó miniszteri biztosnak a válaszából, amit a a vs.hu-nak küldött.

Az egyetem a pályaudvar üzemi területein terjeszkedhet tovább, lesz itt jégcsarnok, fedett teniszpálya, amiket ígéretük szerint használhatnak majd az utcáról bejövők is. Az üzemi területek másik részén már eleve nagyköznségnek szánt létesítmények lesznek: extrémsport-pálya, játszótér, futókör és hasonlók szerepelnek a tervekben. És még jut hely mélygarázsnak is, ahová buszok parkolhatnak majd.

A Déli személypályaudvari része megmarad, de a MÁV-tól nagyon komoly fejlesztési és szervezési energiákat igényel majd a kieső területek pótlása, ahol leginkább a tartalékban lévő vonatokat tárolják. Ennek ellenére Gyetvai azt ígéri, hogy az utasok nem sok változást vesznek majd észre, a vonatok ugyanúgy indulnak, érkeznek majd, mint most.

A beruházásokat 2018 és 2022 között tervezik.

Címlapfotó: Fortepan

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.