Világos?!? 2016 - Szerencsére van, aki tud közérthetően fogalmazni

nyelv
2016 október 07., 11:05

Akárcsak tavaly, idén is sokkal több rossz, mint jó példa érkezett a 444 pályázatára, melyben a legérthetetlenebb és a legérthetőbb magyar szövegeket kerestük. De szerencsére érkezett néhány tényleg értékelhető mű is, melyek közül a két legjobbat Gergely Verával, a kozerthetofogalmazas.hu szakértőjével választottuk ki. Aki csak a szörnyűségekre kíváncsi, ide kattintson, de most maradjunk a zsűri két kedvencénél.

Az egyik díjazott A Város Mindenkié csoport, és az ő Kilakoltatás-elllenes kisokosuk, melyben érthetően foglaltak össze életbevágóan fontos tudnivalókat nehéz helyzetben lévő emberek számára:

A teljes anyag innen tölthető le.

Másik kedvencünk pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, amely egy teljesen érthető útmutatóban magyarázta el a magyar szülőknek, hogy mi a fene az az Instagram:

A teljes anyag innen tölthető le.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.