VILÁGOS?!? - 2016-ban is keressük a legérthetőbb és legérthetetlenebb magyar szövegeket

2016 augusztus 2., kedd 13:33
56

Érezted már úgy, hogy egyszerűen nem érted, mit akar tőled valami állami szerv vagy egy magáncég? Most itt az alkalom a visszavágásra: a 444 idén is kiáll a világos beszéd mellett és a bikkfanyelv ellen.

2016-ban is keressük a legérthetetlenebbül megfogalmazott állami dokumentumokat, leveleket, felszólításokat, hirdetéseket és közleményeket, és azokat is, amiket magáncégek adnak ki a kezükből. Érdemes megnézni a tavalyi győztesek listáját. Ha tudsz ilyet, küldd el a

vilagos@444.hu

címre!

Ha ennél is többet szeretnél tenni az ügyért, arra szeretnénk kérni, hogy a szerinted érthetetlen szöveget ne csak nekünk küldd el, hanem postafordultával az alábbi levél kíséretében a feladónak is. Akár emailben, akár hagyományos módon.

"Tisztelt [feladó],

Alábbi levelükből sajnos nem derül ki érthetően, miről szól és mit kell tennem. Kérem, tanulmányozzák a kozerthetofogalmazas.hu oldalt, és legközelebb írjanak érthetőbb levelet.

Üdvözlettel,
X Y"

Természetesen nem csak a rossz példákat keressük. Ha olyan szöveggel találkozol, ami könnyebbé teszi az életed, szintén küldd el nekünk. Sőt, akkor is bátran, ha épp te vagy a céged írtatok egy jó példát, amit érdemes lenne másnak is megismernie. A cím ehhez is:

vilagos@444.hu

A pályázatokat október 1-ig várjuk. A legszörnyűbb és legjobb magyar nyelvű szövegeket Gergely Vera, a kozerthetofogalmazas.hu szerkesztője és a 444 szerkesztősége választja ki és díjazza.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt