Nem oldja meg a munkaerőhiányt, ha leépítenek 100 ezer embert az állami szférában

gazdaság
2016 október 10., 5:02
comments 170

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Csepreghy Nándor a múlt héten arról beszélt, hogy a szakképzett munkaerő hiányára részben megoldás lehet egy akár 100 ezres leépítés is az állami szférában.

photo_camera Navracsics Tibor akkori miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter egy ügyintézővel beszélget az ország első járási kormányablakának megnyitóján Miskolcon 2014. február 3-án (Fotó: Vajda János / MTI)

De a Világgazdaság megkérdezett munkaerő-közvetítő szakembereket, akik „eltérő vehemenciával reagáltak a felvetésre”, és „többen annyira komolytalannak tartották, hogy inkább nem közölték véleményüket”.

Az egyik nagy gond „az eltérő vállalati kultúra”, a másik pedig, hogy valószínűleg nem a versenyszférából igazán hiányzó informatikusokat, mérnököket fogják elküldeni a költségvetési szektorból, mert rájuk ott is szükség van, hanem a munkaerőpiacon amúgy is nagy versenyben lévő adminisztratív, irodai dolgozókat fogják elküldeni.

Plusz a jó munkaerő-piaci pozícióval bíró munkavállalók zöme már úgyis a versenyszférában dolgozik. (VG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt