Az a TV2 belső ügye, hogy nem számolnak be Rogán helikopterezéséről

Média
2016 október 11., 12:24
comments 111

Rogán helikopterezése óta nem ejtik ki a helikopter szót sem az Andy Vajna által állami hitelből megvásárolt TV2-n. Sőt, Rogán sem nagyon tűnik fel a csatornán, pedig a kvótanépszavazás hétvégéje előtt gyakran agitált Vajna tévéjében a propagandaminiszter.

A hvg.hu rákérdezett a TV2-nél, hogy miért érzik úgy, hogy a helikopterezésről nem érdemes beszámolniuk, és a téma hanyagolásának van-e köze ahhoz, hogy a TV2 hírigazgatója, Kökény-Szalai Vivien Rogán Cecília országos barátnője.

A csatorna válasza szerint

„az, hogy melyik újságíró mely témáról milyen anyagot készít, az bármely szerkesztőség belső ügye”.

A TV2 szerint ugyanis ez a „szerkesztőségi autonómia”, amit tiszteletben kell tartani.

A válasz azért különösen érdekes, mert eszerint a TV2 riporterei teljesen maguktól készítettek lejárató riportokat Juhász Péterről vagy Spéder Zoltánról éppen akkor, amikor a kormányzati propaganda is ellenük fordult. Hiába, Vajna csatornájánál öszönösen követik a kormányzati kommunikációs irányt. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.