Ciprasz pénznyomdát kért Putyintól

eu
2016 október 14., 08:27
comments 51

Tavaly nyáron Görögország majdnem kilépett az eurózónából, óriási idegesség volt az egész világon.

Francois Hollande francia elnök izgalmas részleteket közölt most egy interjúkötetben. Az "Egy elnöknek nem kéne ilyenekről beszélnie" című könyvben azt állítja, hogy Vlamigyir Putyin felhívta telefonon, és azt mondta neki, hogy a görög miniszterelnök megkérdezte, tud e nyomdát biztosítani a drachmának. Görögországban ugyanis nincs már pénzjegynyomda. Putyin azt is mondta, hogy ők nem szeretnék, ha erre sor kerülne.

Hollande azt mondta, hogy nem tudja, hogy Putyin miért árulta be a görög kormányt. Feltételezése szerint vagy azért, hogy utólag ne tűnjön úgy, hogy Moszkva beszélta rá Athént a zóna otthagyására, de azt is lehetségesnek tartja, hogy Grexitet tényleg veszélyesnek tartotta.

Hollande arról is beszélt, hogy a német kormány és az IMF is inkább azt akarta, hogy a görögök lépjenek ki az eurózónából, de ő ezzel nem értett egyet. (keeptalkinggreece.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.