Ciprasz pénznyomdát kért Putyintól

eu
2016 október 14., 8:27
comments 51

Tavaly nyáron Görögország majdnem kilépett az eurózónából, óriási idegesség volt az egész világon.

Francois Hollande francia elnök izgalmas részleteket közölt most egy interjúkötetben. Az "Egy elnöknek nem kéne ilyenekről beszélnie" című könyvben azt állítja, hogy Vlamigyir Putyin felhívta telefonon, és azt mondta neki, hogy a görög miniszterelnök megkérdezte, tud e nyomdát biztosítani a drachmának. Görögországban ugyanis nincs már pénzjegynyomda. Putyin azt is mondta, hogy ők nem szeretnék, ha erre sor kerülne.

Hollande azt mondta, hogy nem tudja, hogy Putyin miért árulta be a görög kormányt. Feltételezése szerint vagy azért, hogy utólag ne tűnjön úgy, hogy Moszkva beszélta rá Athént a zóna otthagyására, de azt is lehetségesnek tartja, hogy Grexitet tényleg veszélyesnek tartotta.

Hollande arról is beszélt, hogy a német kormány és az IMF is inkább azt akarta, hogy a görögök lépjenek ki az eurózónából, de ő ezzel nem értett egyet. (keeptalkinggreece.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt