Miután a Garancsi-féle lakópark megkapta az építési engedélyeket, változtatási tilalmat rendeltek el a Római-parton

Budapest
2016 október 15., 17:11

A III. kerületi önkormányzat számolt be arról az MTI-nek, hogy a képviselő-testület

változtatási tilalmat rendelt el a Római-parton

szombati ülésén. A tilalom elrendelését maga Tarlós István főpolgármester kezdeményezte, Óbuda polgármestere, Bús Balázs pedig egyetértett vele. A tervezett mobilgát miatt többször is ingatlanspekulációs vádak érték mindkét önkormányzatot, a határozattal, aminek elfogadásán Tarlós is jelen volt, ezt cáfolnák. A főpolgármester már pénteki sajtótájékoztatóján visszautasította, hogy egyesek "ingatlanpanamát" emlegessenek és a változtatási tilalom mellett érvelt.

"Ha ez létrejön, akkor nyugodtan elfelejtheti mindenki ezt az nagyon ügyesnek látszó, de elég rosszindulatú támadást,"

jelentette ki a főpolgármester emlékeztetve arra, hogy a tilalom után az érintett területen új építmény nem helyezhető el.

A tilalomról szóló döntés időzítése több mint érdekes:

A Párbeszéd Magyarország a szombati képviselő-testületi ülés után hangsúlyozta, hogy képviselőjük, Béres András már júniusban "előállt a változtatási tilalom javaslatával, de akkor az előterjesztést mindennemű indoklás nélkül vették ki a testületi ülés napirendi pontjai közül." Ha nyár elején döntenek, Garancsiék lakóparkja már nem kaphatott volna építési engedélyt. Az Együtt kommunikációs trükknek tartja a határozatot, szerintük

a tilalommal Garancsiék akár jól is járhatnak, hiszen más nem építhet a környéken.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.