Elszállhattak az Apple önvezető autós tervei

2016 október 17., hétfő 10:25
35

Eddig sem lehetett túl sokat tudni az Apple autóprojektjéről, a Project Titanról, azon kívül, hogy rengeteg pénzt elköltöttek rá.

Most viszont a Bloomberg több forrásra alapozva arról ír, hogy a világ egyik legértékesebb vállalata jelentősen csökkentette ambícióit: már nem terveznek saját autót építeni, amit mondjuk a Tesla ellen indítanának harcba, hanem kizárólag a szoftverfejlesztésre fókuszálnának, együttműködve autógyártókkal.

Tim Cook ( AFP PHOTO / Josh Edelson) Fotó: JOSH EDELSON

A Bloomberg információi szerint az elmúlt hónapokban százakat építettek le vagy helyeztek át más pozícióba az ezerfős autórészlegről. Az Apple felsővezetése korábban állítólag 2017 végét szabta meg határidőnek, amikorra véglegesen el kellett volna dönteni, hogy mi legyen a vállalat szerepe az autópiacon, de ezek a hírek most arra utalnak, hogy bizonyos fokú döntés már mostanra megszületett.

A Project Titant még 2014-ben indította el az Apple és az egész autópiac átalakítását tűzték ki célul. Mostanra viszont úgy néz ki, hogy az Apple rosszul mérte fel az erőviszonyokat és a feladat összetettségét.

Az Apple értelemszerűen nem kommentálta az értesüléseket, ami tényleg nem csoda, hiszen hivatalosan még az autóprojekt létezését sem nagyon jelentették be, bár Tim Cook vezérigazgató utalgatott valami ilyesmire a legutóbbi, részvényeseknek tartott találkozón februárban. (Bloomberg, Verge)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt