Dirk Gerkens: Nem kapunk feladatokat, megrendeléseket, a TV2 azzal foglalkozik, amit jónak lát

2016 október 19., szerda 4:06
43

A Világgazdaságnak adott interjút a TV2 igazgatója, aki rögtön a beszélgetés elején leszögezte: alaptalanok azok a híresztelések, hogy távozna a csatornától.

"Jól érzem magam Magyarországon, és komoly terveim vannak a céggel, még ha ez a versenytársak szemét szúrja is,"

tette hozzá Dirk Gerkens. Arra kérdésre, hogy a csatorna közéleti műsorai mennyire elfogultak a kormány iránt, úgy válaszolt, hogy

"a mi függetlenségünk abban áll, hogy nem kapunk feladatokat, megrendeléseket, megbízásokat senkitől, és azzal foglalkozunk, amit jónak látunk. A szerkesztőségi autonómia jegyében az, hogy melyik riporter mely témáról milyen anyagot készít, a hírigazgatóság belső ügye."

Gerkens elmondta, hogy bár olcsóbbak az RTL-nél a hirdetési áraik, még nem érték el a kívánt bevételrészesedést a piacon.

"Annál sokkal kevesebb állami hirdetési megrendelés érkezik, mint amennyit a többség gondol,"

mondta a vezérigazgató a csatornáikon futó állami hirdetések mennyiségéről, bármit is jelentsen ez.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda adatai alapján tavaly decembertől egészen idén júliusig a tévés állami hirdetésekre költött minden négy forintból három jutott az Andy Vajna által tulajdonolt csatornákhoz, összesen

1,655 milliárd forint.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt