Lehetne, de mégsem büntetik a parlamentből lógó képviselőket

POLITIKA
2016 október 21., 04:10

Noha a házszabály értelmében szankcionálhatóak lennének, mégsem sújtják pénzbüntetéssel a bizottsági ülésekről sokat hiányzó parlamenti képviselőket

- tudta meg az Országgyűlés Sajtóosztályától a Magyar Nemzet.

A Nemzet szerint pártállástól függetlenül kb. két tucat politikus hiányzott az elmúlt két évben a parlamenti bizottsági ülések több mint feléről. A jogszabályok értelmében a képviselők tiszteletdíja arányosan csökkenthető lenne, ha a bizottsági ülések több mint felén, de legalább három ülésen igazolatlanul nem vesznek részt.

A Magyar Nemzet összesítése szerint

a legtöbb hiányzás Simonka György fideszes képviselő nevéhez fűződik,

aki az elmúlt két év üléseinek 90 százalékát kihagyta, míg

Farkas Flórián (Fidesz) az ülések 87,5 százalékén nem vett részt.

A legtöbbet hiányzók listáján az ötödik helyen szerepel Lukács Zoltán (MSZP), a hetedik a már visszavonult Schiffer András (LMP), a kilencedik Kész Zoltán (független), míg Rogán Antal (Fidesz) miniszteri kinevezése előtt az ülések 62 százalékán nem volt végig jelen az ekkor általa vezetett gazdasági bizottságban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.