Varga Mihály szerint Schuster Lóránt azt csinálja, amitől a magyar gazdaság is működik

2016 október 26., szerda 6:29
103

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter október 23. alkalmából a P. Mobil együttes vezetőjét, Schuster Lórántot tüntette ki a Ma­gyar Gazdaságért díjjal „a gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenység vagy életmű elismeréséért”.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a cikkünkhöz ezt a magyarázatot fűzte hozzá:

„A széles körben elismert zenei menedzser és producer amellett, hogy a P. Mobil dalszövegeinek többségét is ő írja, zenekarvezetőként kitartóan és kiváló szervezéssel intézi az együttes ügyeit. 1985-ben az országban elsőként alapított kulturális szolgáltató céget, amely a mai napig működik. Egy zenekar gazdasági tevékenységet is végez, a koncertjei és kiadványai után bevételt könyvelhet el, munkáltatóként is megjelenik, mindezek után pedig adót fizet. Schuster Lóránt olyan ágazatban kezdett vállalkozni, amelyben a 80-as években kevesen, ezzel a szocializmus idején Magyarországon az elsők között mutatta meg, hogy a zeneiparban is üzemeltethető sikeresen egy magáncég.

A 2013-ban alapított Magyar Gazdaságért díjban – a vonatkozó miniszteri rendelet alapján – a példamutató, kimagasló tevékenységet végző, kiemelkedő teljesítményt nyújtó természetes személyek, jogi személyek, szervezetek és kutatóműhelyek részesülhetnek. Schuster Lórántnak a zeneiparban végzett több évtizedes munkássága és elért eredményei minden tekintetben megfelelnek a díj szellemiségének.”

Fotó: Varga Mihály / Facebook

Varga Mihály viszont a Facebookon ezzel indokolta az elismerést:

„Miért kapott Magyar Gazdaságért-díjat Schuster Lóránt? Azért, amiért mások, pl. nyomdász, autószerelő, cukrász, asztalos, árufuvarozó, könyvkötő, vagy újságíró is. 47 éve tolja egy zenekar szekerét, szervez, egyeztet, veszekszik, zenekari szerelést szállíttat, plakátot, jelvényt, trikót gyártat és értékesít. Iparos, csak a zenében. Ezt csinálta már a 70-es években is, 85-ben kulturális szolgáltató céget alapított, amely a mai napig működik. Koncertjei, könyvei után bevételt könyvel el, adót fizet, munkát ad. Megmutatta, hogy a zeneiparban is üzemeltethető egy magáncég sikeresen.

Csinálja azt, amitől a magyar gazdaság is működik, napról-napra, hétről-hétre. Hogy nem mindenben értünk egyet? Ettől még elismerem a teljesítményét, a munkát, amit 40 éve csinál. Tisztelem azokat, akik szakmájukban teszik a »jót, s jól«. Ezért.”

Schuster Lóránt azt csinálja, amitől a magyar gazdaság is működik?

  • Buzizás

  • Cigányozás

  • Zsidózás

Az egykori MIÉP-es politikus, Schuster legutóbb áprilisban zsidózgatott a Jobbik újbudai alapszervezetének vendégeként. Akkor az ATV szerint azt mondta, a Cion bölcseinek jegyzőkönyvében már előre megírtak mindent, ami „persze hamisítvány, de nagyon kitűnő hamisítvány, mert minden úgy történik, ahogy le van benne írva”, és „a történelem arról szól, hogy hogyan kell megcsinálni az Európai Egyesült Államokat. A világot négy részre osztva, izraeli központtal, és a többi”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt