Spéder új céget nyitott az Index-körüli vezetőknek

Média
2016 október 28., 12:58

Villámgyorsan alapított új vagyonkezelő céget az Index-tulajdonos Spéder Zoltán - írja a hvg.

A cemp-x online Zrt. cég neve Spéder meglévő médiaholdingjára utal. A Közép Európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) a tulajdonosa az Index.hu Zrt.-nek is.

Az új vagyonkezelő egyedüli tulajdonosa a kormánynál kegyvesztetté váló, az FHB-bankból és az ingatlanos érdekeltségeiből kiszálló Spéder, aki a médiában eddig tartotta magát, bár egy tegnapi bejelentés szerint a CEMP médiaportfoliójából kivásárolták a portfolio.hu-t, a Penzcentrum.hu-t, és az agrarszektor.hu-t kiadó céget, a Net Média Zrt.

Az új vagyonkezelő cégvezetésben – szemben az index.hu kiadójával –, Spéder nincs benne. Az igazgatóságba Ziegler Gábor, Pusztay András (az index.hu Zrt. igazgatósági tagjai) és Prigyeni Lénárd Ferenc fejlesztőmérnök (a CEMP csoporthoz tartozó Inda-Labs Zrt. igazgatósági tagja) került be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.