1,3 millió dollárt fizet a Michelin-csillagos szakács étterme, miután egy vendégük lenyelt egy 2,5 centis drótot

2016 november 1., kedd 7:11
114

Barry Brett még 2015 februárjában ment el a feleségével a többszörösen díjazott, Michelin-csillagos éttermet is üzemeltető világhírű francia séf, Daniel Boulud egyik éttermébe, a New York-i db Bistro Moderne nevű helyre. Coq au vint, azaz vörösboros kakast rendelt, de néhány falat után azt érezte, hogy valami fennakadt a torkán. Annyira fájt, hogy nem sokkal később el kellett mennie az étteremből.

A most zajló perben benyújtott orvosszakértői iratok szerint a dolog, ami fennakadt Barry Brett torkán,

egy 2,5 centis drót volt,

ami egy olcsó, grillrácsok tisztítására használt drótkeféből esett ki. A sebészi vélemény szerint a drót szakszerű beavatkozás nélkül - a közvetlen sérüléseken túl - nagyon súlyos fertőzést is okozhatott volna Brett torkában és emésztőrendszerében.

Daniel Boulud (balra) (Craig Barritt/Getty Images for GQ/AFP) Fotó: Craig Barritt

A bíróság ezért 300 ezer dolláros kártérítést ítélt meg a férfinak, és 11 ezer dollárt a feleségének. Ez forintban összesen több mint 88,5 millió.

Emellett az étteremnek az ítélet szerint be kell fizetnie 1 millió dollár bírságot is. Azaz azon az egy kis dróton kb. 370 millió forintnyi pénzt buknak.

A Guardian kérdéseire egyelőre nem reagált sem a francia séf, sem az étterme, de lapértesülések szerint fellebbezni készülnek az elsőfokú ítélet ellen. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt