1,3 millió dollárt fizet a Michelin-csillagos szakács étterme, miután egy vendégük lenyelt egy 2,5 centis drótot

külföld
2016 november 01., 07:11

Barry Brett még 2015 februárjában ment el a feleségével a többszörösen díjazott, Michelin-csillagos éttermet is üzemeltető világhírű francia séf, Daniel Boulud egyik éttermébe, a New York-i db Bistro Moderne nevű helyre. Coq au vint, azaz vörösboros kakast rendelt, de néhány falat után azt érezte, hogy valami fennakadt a torkán. Annyira fájt, hogy nem sokkal később el kellett mennie az étteremből.

A most zajló perben benyújtott orvosszakértői iratok szerint a dolog, ami fennakadt Barry Brett torkán,

egy 2,5 centis drót volt,

ami egy olcsó, grillrácsok tisztítására használt drótkeféből esett ki. A sebészi vélemény szerint a drót szakszerű beavatkozás nélkül - a közvetlen sérüléseken túl - nagyon súlyos fertőzést is okozhatott volna Brett torkában és emésztőrendszerében.

photo_camera Daniel Boulud (balra) (Craig Barritt/Getty Images for GQ/AFP)

A bíróság ezért 300 ezer dolláros kártérítést ítélt meg a férfinak, és 11 ezer dollárt a feleségének. Ez forintban összesen több mint 88,5 millió.

Emellett az étteremnek az ítélet szerint be kell fizetnie 1 millió dollár bírságot is. Azaz azon az egy kis dróton kb. 370 millió forintnyi pénzt buknak.

A Guardian kérdéseire egyelőre nem reagált sem a francia séf, sem az étterme, de lapértesülések szerint fellebbezni készülnek az elsőfokú ítélet ellen. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.