Budaházy és társai szabadságáért vonultak a Kossuth téren

"Szabadságot Budaházynak, szabadságot a politikai foglyoknak!"

Ezzel a felütéssel rendeztek vonulást Budaházy György és elítélt társai mellett jobbikosok és szimpatizánsaik, politikusok és barátaik a Nemzet Főterén, az Országház mélygarázsának lejárójánál.

Beszélt Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere, a párt alelnöke, és a jobbikosok elleni jogsértésekre mindig nagyon érzékeny Morvai Krisztina, EP-képviselő.

Budapest, 2016. november 2...Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselõje beszédet mond a Szabadságot Budaházynak, szabadságot a politikai foglyoknak! címmel rendezett tüntetésen az Országház mélygarázsának lejárójánál, a Kossuth Lajos téren 2016. november 2-án...MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budaházy Györgyöt augusztus végén első fokon 13 év fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék. A vád szerint a Magyarok Nyilai terrorszervezet 2007 és 2009 között több politikus otthona, pártirodák, közéleti személyiségek ellen követett el támadásokat.

Budaházy társa, szintén terrorcselekmények előkészítésének bűntette miatt, 12 év börtönt kapott, további négy gyanúsítottat 10, egyet 9, a többi vélelmezett elkövetőt pedig 5-7 év közötti büntetésre ítélte első fokon a törvényszék. (A cím felett és a címlapont az MTI fotósa, Máthé Zoltán képei láthatóak.)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.