Budaházy és társai szabadságáért vonultak a Kossuth téren

POLITIKA
2016 november 2., 10:32
comments 213

"Szabadságot Budaházynak, szabadságot a politikai foglyoknak!"

Ezzel a felütéssel rendeztek vonulást Budaházy György és elítélt társai mellett jobbikosok és szimpatizánsaik, politikusok és barátaik a Nemzet Főterén, az Országház mélygarázsának lejárójánál.

Beszélt Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere, a párt alelnöke, és a jobbikosok elleni jogsértésekre mindig nagyon érzékeny Morvai Krisztina, EP-képviselő.

photo_camera Budapest, 2016. november 2...Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselõje beszédet mond a Szabadságot Budaházynak, szabadságot a politikai foglyoknak! címmel rendezett tüntetésen az Országház mélygarázsának lejárójánál, a Kossuth Lajos téren 2016. november 2-án...MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budaházy Györgyöt augusztus végén első fokon 13 év fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék. A vád szerint a Magyarok Nyilai terrorszervezet 2007 és 2009 között több politikus otthona, pártirodák, közéleti személyiségek ellen követett el támadásokat.

Budaházy társa, szintén terrorcselekmények előkészítésének bűntette miatt, 12 év börtönt kapott, további négy gyanúsítottat 10, egyet 9, a többi vélelmezett elkövetőt pedig 5-7 év közötti büntetésre ítélte első fokon a törvényszék. (A cím felett és a címlapont az MTI fotósa, Máthé Zoltán képei láthatóak.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt