Fertődön előbb kitüntette a fideszes polgármester a „forradalom érdekében meghurcolt embereket”, a gyásznapon viszont már mulatságra hívja az időseket

Nem könnyű kiigazodni Fertődön, hogy mi is a követendő magatartás az 1956-os emlékévben.

A város fideszes polgármestere, Bognár Zoltán 1956 hatvanadik évfordulója alkalmából október 22-én még „színes műsor keretében” oklevelet és emlékérmet adott át

„a forradalom érdekében meghurcolt emberek vagy családtagjaik részére”.

Forrás: fertod.hu

Még Wittner Mária is mondott beszédet a városi ünnepségen.

Majd november 4-ére, a forradalom leverésének napjára, amikor Balog Zoltán miniszter az 1956-os Emlékbizottság nevében mindenkit arra kér, hogy este 19 órától gyújtson gyertyát a mártírok emlékére, a polgármester mulatságra hívja a helyi időseket.

A meghívót többen már felháborodottan oszották meg a Facebookon azzal, hogy a táncos rendezvénnyel meggyalázzák a hősök emlékét.

Megkerestük a szervezőt, hogy mi lesz a program és számoltak-e azzal, hogy nem a legszerencsésebb az időpont. Azt a választ kaptuk, hogy mindenhol novemberben tartják az idősek napját, nekik ez volt a legjobb időpont. Vacsora lesz, műsor is, a végén pedig tényleg zene szórakoztatja a fertődi nyugdíjasokat este nyolcig.

A nyugdíjas egyesület megalakulását szeptember 28-án jelentette be Bognár Zoltán polgármester a képviselőtestületnek, a népszavazáson való részvételre buzdító, igen erős zárszó előtt.

Forrás: fertod.hu
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.