Fertődön előbb kitüntette a fideszes polgármester a „forradalom érdekében meghurcolt embereket”, a gyásznapon viszont már mulatságra hívja az időseket

POLITIKA
2016 november 03., 19:12

Nem könnyű kiigazodni Fertődön, hogy mi is a követendő magatartás az 1956-os emlékévben.

A város fideszes polgármestere, Bognár Zoltán 1956 hatvanadik évfordulója alkalmából október 22-én még „színes műsor keretében” oklevelet és emlékérmet adott át

„a forradalom érdekében meghurcolt emberek vagy családtagjaik részére”.

photo_camera Forrás: fertod.hu

Még Wittner Mária is mondott beszédet a városi ünnepségen.

Majd november 4-ére, a forradalom leverésének napjára, amikor Balog Zoltán miniszter az 1956-os Emlékbizottság nevében mindenkit arra kér, hogy este 19 órától gyújtson gyertyát a mártírok emlékére, a polgármester mulatságra hívja a helyi időseket.

A meghívót többen már felháborodottan oszották meg a Facebookon azzal, hogy a táncos rendezvénnyel meggyalázzák a hősök emlékét.

Megkerestük a szervezőt, hogy mi lesz a program és számoltak-e azzal, hogy nem a legszerencsésebb az időpont. Azt a választ kaptuk, hogy mindenhol novemberben tartják az idősek napját, nekik ez volt a legjobb időpont. Vacsora lesz, műsor is, a végén pedig tényleg zene szórakoztatja a fertődi nyugdíjasokat este nyolcig.

A nyugdíjas egyesület megalakulását szeptember 28-án jelentette be Bognár Zoltán polgármester a képviselőtestületnek, a népszavazáson való részvételre buzdító, igen erős zárszó előtt.

photo_camera Forrás: fertod.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.